dilluns, 5 de febrer del 2007

el mil·leni

Ara fa 2000 anys del naixement de Jesús.

I gairebé immediatament enllestirem el segle XX i del segon mil·lenni.

Veritablement som testimonis d’uns instants històrics, d’unes dates encara que simbòliques i d’arrels matemàtiques i astronòmiques, tardaran mil anys a repetir-se.

Sense caure en innecessàries mitologies, hem d’assaborir, però, aquests moments, fent-los auténticament nostres, per endreçar-los entre els nostres records.

Però, mentre ens deixem dur per aquests esdeveniments màgics, és un bon moment per recordar els missatges del Crist, que va encetar just, en aquest mateix moment fa 2.000 anys.

I llurs, sempre vius missatges, pels quals, àdhuc, va donar la vida, es redueixen en uns escaients i senzills, però frapants mots :

Llibertat

Justícia

Solidaritat

Amor,..

És a dir : PAU ENTRE TOTS ELS HOMES

I ara, en aquest encisador present, dels 2.000 anys, ens hem de preguntar :

On és la llibertat, cada dia trepitjada arreu del món?. On són els drets de l’infant, els de la dona, els de l’immigrant, els del pobre i marginat ?

On és la justícia, malmesa cada dia arreu del món?. On són els desapareguts i segregats?. On s’aplica la justícia als governants, polítics, militars I jutges malfactors i criminals?

On és la solidaritat entre tots els homes I dones?. Insolidaritat probablement és el que hi ha en abundor, que fomenta la intransigència, el terrorisme, la indiferència davant els menys afavorits,…

On és aquest amor del que tant ens parlava Jesús ?. Compromisos romputs cada dia, famílies disgregades, menyspreu classista, competitivitat, infidelitat.

Mentre més de mig món viu en la ignorància, la fam i la misèria,

mentre hom mata per justificar el que és injustificable,

mentre a la mateixa terra del Crist, Israel, avui l’odi i el fanatisme sobresurten damunt els sentiments,

mentre a casa nostre, a quatre passes d’aquí, es cobren vides sense justificació,

mentre utilitzem la llibertat només pels nostres interessos egoistes,

mentre,…

No hi haurà pau !!.

Així, hem de cloure dient, que després de 2.000 anys, el missatge del Crist no ha estat assolit! I no ens enganyem, no hi ha prou amb una almoina, encara sigui una xica generosa.

Encetem el tercer mil·lenni i fem entre tots autèntics propòsits, perquè aquest tercer mil·lenni, s’encapçali amb la interpretació absoluta i fidel dels missatges de PAU, cada dia i en cada lloc i fins el darrer dels dies: és a dir, fins el 31 de desembre de 3000!!.